Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Op zoek naar een passende school. Zonder inspectierapport en vragenlijst. Gewoon vertrouwen op ons gevoel!

29 maart 2015

Nynke Postuma blogt over haar leventje met Siem. een lieve, schattige, maar vooral ook ondeugende meervoudig gehandicapte jongen van 6 jaar. Met haar man Ralph gaat ze op zoek naar een passende school. Anders dan bij haar oudste zoon Jorrit, zonder inspectierapport en uitgebreide vragenlijst, maar door te kijken, te ruiken, te proeven en te voelen. Haar blog.


CIMG1497Wij wonen in het dorp waar Ralph opgegroeid is. Een klein dorpje met één basisschool. Toen we de mogelijkheid kregen om zelf een huis te bouwen, wilde Ralph er wel zeker van zijn dat we daar dan ook langer zouden blijven wonen. Een 'voorwaarde' daarbij was dat onze (toekomstige) kinderen dan wel, net als alle andere kinderen uit het dorp, naar die ene basisschool zouden gaan. Voordat we die keuze konden maken wilde ik, met mijn juffenogen, op die school gaan kijken.

Daar gingen we, met Jorrit - de oudste van inmiddels acht jaar - in de wandelwagen (toen nog geen half jaar oud) en mijn vragenlijst in de hand. We kregen een rondleiding van de directeur. Oké, ik was misschien een beetje doorgeslagen met het uitgeprinte inspectierapport en daarbij de vragen hoe te gaan werken aan de onvoldoendes…
Maar goed, een eerste beeld kregen we en de bouw kon van start.

Siem past absoluut niet in het reguliere basisonderwijs. Dat werd duidelijk en we vonden een fijn kinderdagcentrum met hele lieve en betrokken mensen. We gingen er kijken met een klein vragenlijstje en volgden ons gevoel. Wat was het heftig om ons kleine mannetje (van nog geen 2 jaar) daar achter te laten. Maar het gevoel gaf voldoende vertrouwen. Dat vertrouwen groeide en Siem groeide mee.

Siem groeide zo dat we nu (bijna 5 jaar later) rondkijken voor een geschikte vervolgplek.

Morgen gaan we kijken, ruiken, proeven en voelen (we lijken boer Geert wel) op een mogelijke vervolgplek.
Zonder inspectierapport en vragenlijst. Gewoon vertrouwen op ons gevoel!

Nynke Postuma is leerkracht op De Ranonkel in Someren. Ze is getrouwd met Ralph en moeder van twee jongens, Jorrit (8) en Siem (6), een meervoudig gehandicapte jongen. Over ons leventje met Siem ben ik een blog begonnen. Keep it Siemple!
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief