Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

OnderWijsNeuzen: 'Ik wil deze jongeren laten merken dat ze ál-tijd welkom zijn. Echt ál-tijd!'

2 juni 2014

OnderWijsNeuzen vertellen en delen verhalen over hun onderwijspraktijk, van binnenuit. Guido Crolla zoekt de OnderWijsNeuzen op, gaat met ze in gesprek en de camera registreert. In deze aflevering Sarina Hoogendam, docente op het Educatief Centrum in Rotterdam, een plek waar getracht wordt om vastgelopen jongeren (15-21 jaar) weer terug te brengen in het (reguliere) onderwijs of op een werkplek  'Het gaat altijd om jou en het kind. Alles wat er omheen is kun je weghalen, lesgeven is altijd de relatie die jij hebt met het kind.'

Guido Crolla probeert mensen in beeld te brengen – jongeren, studenten, leraren – die  een tipje oplichten van wat hen drijft, waar ze gepassioneerd voor zijn, waar het hen om gaat. Deze filmpjes doen recht aan de authenticiteit en de uniciteit van de persoon en zijn bijdrage aan het onderwijs.

In de aanpak van Guido is de camera een stille getuige. Het verhaal ontstaat vanuit de ontmoeting, vanuit het contact, aan de hand van fundamentele vragen. OnderWijsNeuzen noemt hij zijn nieuwste project. En iedereen kan erbij!

Sarina Hoogendam werkt als docent Algemeen Vormend Onderwijs op het Educatief Centrum te Rotterdam. Ze geeft les aan jongeren die langer dan vier weken geen onderwijs hebben gehad. In een herstart-groep mogen ze weer wennen aan het naar school gaan. Ze leren om op tijd te komen en ze werken aan leerdoelen die nodig zijn om te functioneren in het ‘gewone’ onderwijs.  Het project duurt zestien weken en in die tijd proberen we samen met de jongeren een geschikte school te vinden waar ze kunnen herstarten.


#OnderWijsNeus Sarina Hoogendam from Guido Crolla on Vimeo.
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief