Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Onderwijscafé in Nijmegen: 'Wie is Femke, wie is Daan? Wie ben ik?'

28 mei 2015

Sta jij daar weleens bij stil? Bij wie je bent? Nu Chantal van Ophuizen “ouder” word, staat ze er steeds vaker bij stil, merkt ze. 'Het lijkt wel of je het dan pas ook kunt overzien?', schrijftz e aan de vooravond van het zevende onderwijscafé in Nijmegen. Opnieuw heeft ze twee mooie sprekers gevonden om hun inspirerende verhaal te vertellen. Dit is haar eigen introducerende blog.

Ik ben leerling geweest van de basisschool en Middelbare School.
Ik ben student geweest van het CIOS en de PABO.
Ik ben stagiaire geweest op verschillende leerplekken.
Ik ben leerkracht geweest van diverse soorten groepen.
Ik ben dochter en moeder van een dochter en kleindochter geweest.
Ik ben vrouw en aangewaaide moeder.
Ik ben…..


Na 35 jaar sta je dan pas stil bij de vraag; Wie ben ik nu eigenlijk en wat wil en kan ik?

Ik heb het gevoel dat ik nu pas kan kiezen wat ik wil “worden” nu ik “groot” ben, maar daar heb ik al het andere wel voor nodig gehad, anders was ik “hier” nu niet geweest. De mensen die ik ontmoet heb in al die jaren, hebben daar allemaal hun steentje aan bij gedragen. Bewust en onbewust, positief en negatief. Dat heeft mij gebracht tot wie ik nu ben en wat ik nog wil en kan.
Vertrouwen, geloven in jezelf en loslaten zijn 3 belangrijke woorden die als een rode draad door mijn leven lopen. Daarom kan ik me wederom weer ontzettend vinden in het thema van het 7de Onderwijscafé!

femkeeeHet gekke is dat we helemaal geen thema willen koppelen aan de cafés, de verhalen van de sprekers zijn altijd mooi. Maar als we samen rond de tafel zitten om weer een mooie café voor te bereiden vinden we toch altijd die rode draad. Deze keer “Weten wie je bent!” En nee hoor het is helemaal niet zo zwaar als het misschien klinkt. Ik denk namelijk dat dit een van de grappigste Onderwijscafés gaat worden die we tot nu toe gehad hebben.

We hebben Femke Cools, leerkracht van het jaar Primair Onderwijs - en Daan van de Ven die zo’n titel heel hip vindt klinken, maar wat is het nu eigenlijk. Daan stelt deze vraag gewoon, maar die vraag heb jij wellicht ook? Of wie weet nog wel meer… Weet jij wie Femke Cools, leerkracht van het jaar is? En weet ze zelf wel wie ze is? De titel heeft haar op veel bijzondere plekken gebracht. Ze heeft veel mogen zien, horen en ervaren, maar het liefst deelt ze deze ervaring weer met de mensen in het onderwijs. Wat wil jij weten van haar? We mogen het allemaal vragen aan Femke

daan 086_602296409_nDaan is leerkracht geschiedenis op het Candea collega. Hij vertelt verhalen over wat hij meemaakt. Hij is zeer bescheiden, want ik doe niets speciaals, maar laat dat nu net zijn kracht zijn. Hij weet wie hij is en dat brengt hij over met zijn verhalen en door zichzelf te zijn. Als je naar zijn verhalen luistert is het net of je er zelf bij bent. Schuilt er misschien een cabaretier in hem die wij ontdekken in het 7de Onderwijswijscafé.

Deze keer op een nieuwe locatie. De DROOMvilla LUX, aan de Oranjesingel 42 in Nijmegen.

Je bent van harte welkom op het 7de onderwijscafé! Laat even hier weten of je ook komt!

Woensdag 3 juni 2015 om 20:00 uur
DROOMvilla LUX, Oranjesingel 42 in Nijmegen.Dele
Chantal van Ophuizen was elf jaar leerkracht, is moeder en zelfstandig ondernemer met haar ThuisKlas. Met twee kompanen heeft zij al zes keer een Onderwijscafé georganiseerd in Nijmegen, op Facebook en Twitter te vinden onder de titel OCN024.

Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief