Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Musework Live 2022: School maken, ofwel 'Is goed leraarschap niet gewoon een kunstdiscipline?'

Is goed leraarschap niet gewoon een kunstdiscipline? Zou er eigenlijk niet gewoon een kunstacademie voor leraren opgericht moeten worden? Hebben we in alles wat we van leraar en docent verwachten niet stelselmatig over de 'kunst' daarvan heen gekeken? In en om de Metaal Kathedraal (Utrecht) vindt van 16 t/m 20 mei het festival Musework Live 2022 plaats. Het thema is deze keer School maken - vormen van beschaving.

Musework Live wordt voor het vierde jaar op rij georganiseerd vanuit het lectoraat Muzische Professionalisering van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) .Sinds het Musework festival 2021 wordt met een internationale onderzoekgroep het thema 'artistry of the teacher' verkent. Daarin was Gert Biesta key-note speaker. Op donderdag 19 mei presenteren we onze tussenuitkomsten, nemen we deelnemers mee in workshops en ontvouwen radicale voorstellen op School Maken. De onderzoeksgroep bestaat uit Gert Biesta (Edinburgh met collega's), Hanke Drop (HU), Saar Frieling (Hogeschool Leiden), Patrick van der Bogt (HU), Thieu Besselink (RUU). Pieter Baay (divers MBO) en Bart van Rosmalen (HKU).

Musework Live: 16 t/m 20 mei 2022

Plaats van handeling is Metaal Kathedraal, een fantastische locatie, die alleen al vanwege de geschiedenis en alles wat er te zien is een bezoek waard is. In en om dit gebouw presenteren we van 16 t/m 18 mei een festival van negen middag- en avondprogramma’s elk met een eigen thematiek, bijpassende sprekers, performances en -werkvormen. De gezamenlijke maaltijd om 18.00 uur in de ‘buik’ van de Metaal Kathedraal is het centrale moment waar het middagprogramma mee afsluit en het avondprogramma mee begint.

Klik hier voor tickets: https://www.hku.nl/agenda/musework-live

Podcast-serie
Ter gelegenheid van Musework Live 2022 is er een serie podcasts. Interviewer Henk Steenhuis (journalist zingeving bij Trouw, auteur diverse boeken) bevraagt een rijk scala aan gasten op de thema's van het festival: maken en terugmaken, een ecologische wending, beelden van goed werk, intimiteit en muziek en zo verder!

Luister naar de achtergronden van de fascinaties en naar de concrete voorbeelden die werken in de praktijk:  https://www.musework.nl/nl/page/12022/podcast

 

 

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief