Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

21 september Extern

Miniconferentie over Passend Onderwijs, Dordrecht

Ter gelegenheid van de presentatie van het boek “Wie moet er passen?” organiseert het Nationaal Onderwijsmuseum in samenwerking met de Janusz Korczak Stichting en uitgeverij SWP een mini-conferentie voor ieder die met ‘passend onderwijs’ te maken heeft: leraren en directies van scholen, ouders, medewerkers SWV, bestuurders, studenten en opleiders. En vanzelfsprekend: kinderen zullen ook een rol spelen in de opzet van het programma.

U wordt van harte uitgenodigd voor een mini-conferentie over Passend Onderwijs die gehouden wordt op woensdag 21 september 2022 van 13.30-16.30 u. in het Onderwijsmuseum te Dordrecht. Tijdens deze middag vindt de presentatie plaats van “Wie moet er passen”, een boek dat iedereen die werkzaam is in het onderwijs kan helpen passend en inclusief te denken en te handelen. Sprekers zijn prof. dr. Luc Stevens, dr. Jacques Dane, Teun Dekker en Debby Huybregtse van IKC De Kroevendonk, de auteurs Edith en Arie de Bruin die vervolgens in gesprek gaan met enkele kinderen, ouders en leraren.

Plaats: Onderwijsmuseum, Burg. de Raadtsingel 97, 3311 JG Dordrecht (zie: www.onderwijsmuseum.nl)

Kosten: de toegangsprijs voor het Onderwijsmuseum (museumjaarkaart is geldig). Er zijn 80 plaatsen! Dus meld u snel aan via: [email protected].

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 inloop

14.00 Opening van de miniconferentie door directie Onderwijsmuseum

14.05 Waarom dit boek? Korte introductie door Edith de Bruin

14.15 Historisch perspectief: het bijzondere kind in de school toen en nu (Jacques Dane) 14.35 Heeft Korczak een antwoord? (door Arie in gesprek met Luc Stevens)

15.00 pauze

15.15 Een voorbeeld van good practice: IKC Kroevendonk (Teun Dekker en Debbie Huijbregtse

15.40 In gesprek met - ouders, leraren, kinderen, begeleiders aan de hand van casussen of stellingen

16.15 Presentatie van het boek -nog kort iets over de inhoud en opzet van het boek (Arie) -dankwoord uitgever en ander medewerkers (Edith) -eerste exemplaar aan prof. dr. L. Stevens

16.30 Afronding - na afloop is er iets te drinken en een hapje

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief