Nieuwe initiatieven en technologische ontwikkelingen in een snel veranderende wereld vragen om de aandacht van de leraar.  Er is behoefte aan een plek op afstand van de dagelijkse hectiek, juist om de alledaagse realiteit te bevragen. Een omgeving waar docenten fundamentele vragen kunnen stellen en gelegenheid krijgen om de onderwijspraktijk te onderzoeken en beter te doordenken.  Met dit voor ogen hebben Simon Verwer en Eke Rebergen de Docentendenktank in het leven geroepen. Maximaal tien leraren uit PO, VO en MBO zijn welkom, aanmelden kan tot 1 mei. Lees verder.

denk 12.49Wat is de Docentendenktank?

De docentendenktank is een groep van maximaal 10 leraren die fundamentele onderwijsvraagstukken aansnijden en hierover publiceren en adviseren. Het belangrijkste doel van de Docentendenktank is om een omgeving te scheppen waar een aantal bevlogen docenten ruimte krijgt om fundamentele vragen te stellen en gelegenheid krijgt om deze te onderzoeken, in dialoog met collega’s en toonaangevende gesprekspartners. Wil je de langere versie van deze uitleg? Klik dan hier of op ‘achtergrond’ in het menu linksboven.

Hoe kan ik meedoen?

De beoogde leden van de docentendenktank zijn leraren die les geven in het het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs. Docenten die er van houden om fundamentele vragen te stellen over de onderwijspraktijk en deze vragen zelfstandig willen onderzoeken. Onder meer via Leraar24 en Onderwijsfilosofie zullen leden van de denktank publiceren, kennis delen en uitwisselen. Ben je nieuwsgierig en wil je weten wat we praktisch gaan doen?

Klik hier voor een meer uitgebreide profielschets of hier voor meer informatie over de aanmeldprocedure en het aanmeldingsformulier.

Er is voor het schooljaar 2015/2016 plaats voor maximaal 10 leraren. De aanmeldperiode loopt van maandag 06 april tot en met vrijdag 1 mei 2015. Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen een korte bevestiging van ontvangst. De werving en selectie is in handen van de initiatiefnemers: Simon Verwer en Eke Rebergen. In de derde week van mei 2015 ontvang je bericht of je in schooljaar 2015/2016 onderdeel kan zijn van de docentendenktank.
Meer informatie over Simon Verwer en Eke Rebergen is hier te vinden. De Docentendenktank wordt mede mogelijk gemaakt door de Onderwijscoöperatie. Dankzij deze ondersteuning kunnen wij deelnemende leraren een vergoeding bieden voor deelname van 24 uur.