Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Marc Lammers legt link naar onderwijs: 'Van sturen naar coachen'

14 oktober 2011

Op 15 januari 2011 vond het tweede congres plaats van 'In het Onderwijs Kan het Wel' in Vught. Als keynote speaker trad Marc Lammers, succesvol sportcoach, naar voren. Hij behaalde met zijn hockeyvrouwen een gouden Olympische plak en sprak vanuit het thema 'van sturen naar coachen - op weg naar goud'. Hieronder een video-impressie.

Marc Lammers (1969)  is hèt voorbeeld van een moderne coach. Als coach van de Nederlandse dames werkte hij aan de zelfstandigheid van zijn speelsters. Met innovaties en een nieuwe manier van leidinggeven wist hij zijn team te prikkelen, te verbeteren en uiteindelijk naar Olympisch goud in Beijing (2008) te leiden. Hij is het voorbeeld van een modern type coach.  Er is zelfs een werkwoord naar hem vernoemd:

Lammeren


Ook gebruikte hij veel technologie in het hedendaagse coachen. Zo werkte hij met een videobril, analyse software, nieuwe hockeysticks, hartslagmeters en oortelefoontjes.

Marc Lammers presenteert enthousiast en vol passie zijn visie op coaching, innovatie, leiderschap, samenwerken en grenzen verleggen. In veel voorbeelden uit zijn praktijk is een link te maken naar het onderwijs. Die praktijk is de laatste tijd erg veranderd. Marc Lammers heeft hier een hele duidelijke visie op, zoals uit de beelden blijkt.

Op de Conferentie In het Onderwijs Kan Het Wel legt hij de link naar de onderwijspraktijk, naar schoolleiders en docenten.hetkind - Marc Lammers deel 1 from 21/12 PRODUCTIES on Vimeo.

Foto: Sportspeakers (www.sportspeakers.nl)

 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief