Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Leraren van Nederland: duizenden mannen en vrouwen in beeld die dagelijks het verschil maken

13 oktober 2014

Afgelopen woensdag 8 oktober was het officiële startschot van het fotoblog van Leraren van Nederland, een serie portretten van onderwijzers. Zonder opsmuk, zonder politiek en met oog voor wie zij zijn, worden de leraren in beeld gebracht. Mét een citaat over sleutelmomenten, drijfveren of overtuigingen. Inmiddels hebben vijfhonderd leraren zich aangemeld om zich te laten portretteren en initiator Simon Verwer nodigt alle leraren uit om mee te doen. Aanmelden kan via www.lerarenvannederland.nl/meedoen.

foto

Woensdag 8 oktober is Leraren van Nederland officieel van start gegaan met de overhandiging van de 2 eerste foto's aan minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker.  Ook stond er woensdagochtend een prachtig artikel met vijf foto's in de Trouw over het project, dat je nog kunt nalezen via: https://blendle.nl/i/trouw/ode-aan-de-leraar/bnl-trn-20141008-3594787/r/sh-tw


Er worden vanaf  dagelijks foto's gepubliceerd via drie kanalen: www.lerarenvannederland.nl, www.facebook.com/lerarenvannederland en www.twitter.com/lerarenvannl 


Portret van een leraar


Op dit moment hebben pakweg 500 leraren en 100 fotografen zich aangemeld. Het doel van het project is 1% van alle leraren, wat neerkomt op 2500. Bij deze dan ook een oproep aan jullie om de Facebookpagina te liken, het initiatief te volgen op Twitter en www.lerarenvannederland.nl/meedoen te verspreiden onder collega's en bekenden.

Ratna LeijdelmeijerWe zijn voornemens leraren te fotograferen voornamelijk in/op/voor school, al staan we open voor alle locaties. De focus van de anekdote (de paar regels tekst onder de foto) ligt op drijfveren, sleutelmomenten en overtuigingen, dus het delen van dit type ervaringen stuit je niet tegen de borst. Het doel is om 1% van alle leraren (po, vo, mbo) op deze wijze in beeld te vangen. De eerste foto’s zullen worden gepubliceerd in najaar 2014.

Neem contact op met Simon via simon@denkfiguren.nl

Leraren van Nederland is geïnspireerd door het werk van Brad Stanton’s Humans of New York  en Julian Germain´s Classrooms of the World. De vertelwijze is kort en krachtig: een foto. Een anekdote. Een verhaal. Een moment van herkenning en, wellicht, inspiratie.

www.lerarenvannederland.nl


Onderschrift bij linkerfoto: 

'Leerkracht zijn is voor mij vooral het zijn van een veilige haven. Kinderen hebben vaak roerige levens, op welke manier dan ook. Ik wil dat kinderen in ieder geval op school, in mijn klas, weten waar ze aan toe zijn; rust, reinheid en regelmaat. Vanuit die rust is er ruimte om te leren, op een plek waar ze zich thuis voelen.' - Ratna Leidelmeijer, basisschool De Dapper, groep 8, Amsterdam. 
 
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief