Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Laatste aflevering One Year at Mission Hill: 'Als leraren, ouders en kinderen moeten we goed weten waarvoor we staan'

25 juni 2013

Dit is de laatste aflevering van de tiendelige documentaire A Year at Mission Hill.  In 'The Freedom to teach'  gaat het om de legitimatie van het eigen handelen als leraar.  Voor alumni, ouders, leraren en kinderen tellen de verbinding met zichzelf en de gemeenschap én het respect voor elkaar. Opmerkelijk: Directeur Ayla Gavins neemt een moedig standpunt in t.a.v. het nieuwe toetsbeleid van de staat.  'Ik ga niet nog meer toetsen administreren. Als team moeten we goed weten waar we voor staan'.

Elk schooljaar formuleren leraren en leerlingen op The Essential Schools een Essential Question, waarlangs het curriculum wordt ontworpen en geëvalueerd. In dit schooljaar is dat 'What counts'. In Freedom to Teach vertellen grote en kleine mensen wat voor hen telt in de school en waar ze de beste herinneringen aan hebben.  Deborah Meier, de oprichtster van de school, bevestigt dat het om pedagogische waarden en normen ging en nog steeds gaat: 'Om respect voor gewone mensen', zegt ze.

De verhuisdozen staan ingepakt klaar om  in het nieuwe schooljaar in een nieuw gebouw te kunnen beginnen. Dan wordt duidelijk dat de staat opnieuw een toets in wil voeren. Ayla Gavins neemt haar standpunt in: 'Het toetsen en testen begint uit de hand te lopen. Onze missie en visie vragen om nu halt te zeggen'. De leraren gaan met elkaar in discussie om hun standpunten verder aan te scherpen. Elk moet beslissen waar ze staan en beseffen welke impact hun reactie heeft op hun leerlingen, scholen en carrière. Deborah Meier: 'Dit teambesluit is essentieel in een democratische school'.

Ondanks alle hectiek eindigt het schooljaar zoals het begonnen is. Alle leraren en de directeur zitten bij elkaar in de kinderboerderij en kijken terug op One Year at Mission Hill.Kijk voor meer kijk, lees- luister en doe mogelijkheden op deze website

Mission Hill K-8 School


20 Child Street  *Carolina Avenue Ramp Entrance* Jamaica Plain, Boston, MA 02130 www.missionhillschool.org

 

 

 
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief