Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Tex Gunning

bestuurder van grote ondernemingen, leiderschap, integriteit

Tex Gunning (1950) heeft een lange staat van dienst heeft bij grote beursgenoteerde bedrijven. Hij is momenteel CEO voor LeasePlan en bekleedde dezelfde rol bij grote bedrijven als Unilever, AkzoNobel en TNT Express.

Gunning deed negen jaar over zijn middelbare school: ‘Ik was zo’n kind dat niet begreep wat hij op school moest doen. Geen concentratie, geen interesse, ik wist ook niet precies hoe het moest, leren,’ zei hij daarover in de Volkskrant, rond de datum van zijn NIVOZ-lezing in 2011. Op de Erasmus Universiteit ging het des te beter, als student economie én als havenarbeider en zuivelverkoper.
Al vroeg in zijn loopbaan kwam hij in dienst bij Unilever als assistent van bestuursvoorzitter Floris Maljers, die hem levenslessen voorleefde over leiderschap en integriteit. Een kwarteeuw bekleedde Gunning verschillende posities binnen Unilever, waarbij zijn jaren in Azië het meest vormend waren: hoe verhoud je je als bedrijf dat producten voor persoonlijke hygiëne verkoopt tot een bevolking die niet eens schoon drinkwater heeft? Na een korte periode als CEO van Vedior, werd hij lid van de Raad van Bestuur bij AkzoNobel, een functie die hij vervulde ten tijde van zijn lezing. Tussen juni 2013 en 2017 was Gunning CEO van TNT Express. Momenteel werkt hij als CEO voor LeasePlan.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief