Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Soha Shat

oprichter It's My Child

Soha Shat is de oprichter en directeur van It’s My Child. Zij heeft 20 jaar werkervaring in internationale organisaties voor vluchtelingen in verschillende onderwijsprogramma's zoals: ouderbetrokkenheid / empowerment van ouders, inclusief onderwijs, beter leren / trauma, kinderrechten, het bevorderen van gendergelijkheid en empowerment van vrouwen, toezicht van leerkrachten en curriculumontwikkeling. Haar echte inspiratie is het ontwerpen en implementeren van gemeenschapsprojecten die individuen en groepen in staat stellen om vooruit te gaan naar zelfontplooiing en realisatie. Naast het behalen van een masterdiploma in pedagogische wetenschappen / onderwijsmanagement, werd ze beloond met een hoog diploma in onderwijstechnologie en drama in het onderwijs.

Soha vluchtte met haar 4 kinderen naar Nederland in augustus 2015 en ze ervoer de slechte impact van het heroveren van de rol van nieuwkomers. Zij gelooft dat ondanks het feit dat ieder van ons uniek is, willen wij allemaal geliefd, gehoord en serieus genomen worden. Ook willen wij allemaal ergens bij horen en vooruitgang te kunnen boeken in het leven. Een kind wordt als eerste blootgesteld aan zijn Familie en dit is de enige holistische band. Mensen die ouders willen helpen, moeten naast de ouders gaan staan, maar niet tussen een kind en zijn ouder in, daarom is ze It's My Child begonnen.

Net als Hetkind gelooft Soha in het belang van het concept, self-determination, ondanks het feit dat dit proces meer tijd in beslag neemt, is zij ervan overtuigd dat dit op lange termijn werkt met betere resultaten. Prof. Soha laat zich inspireren door de professor Luc Stevens, die momenteel optreedt als adviseur voor IMC.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief