Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Rien Spies

Ik ben Rien Spies en ben vanaf mijn 4e jaar al bezig in het onderwijs (een kort uitstapje van een jaar gedurende mijn militaire dienstplicht) als leerling, student, onderwijzer, heel lang als (meerschools)schoolleider, bovenschools beleidsadviseur/directeur op het gebied van onderwijs en kwaliteit en sinds 4 ½ jaar als bestuurder.

Binnen het CvB van Agora houd ik me voornamelijk bezig met alle onderwijsinhoudelijke zaken. Passend onderwijs, brede vorming (o.a. bildung en IKC) en continu verbeteren zijn de thema’s. Het professionaliseren van de sector PO zie ik als mijn grootste uitdaging en veel van mijn werk is hierop gericht. Dit vanuit het besef dat in het PO de echte kansen voor kinderen gecreëerd worden. Dat vraagt veel van de mensen die daar in werken. Hoge verwachtingen moeten waargemaakt worden door high professionals met een brede kijk op de wereld, de pedagogiek en het leven.

Dat laatste herken ik ook bij het kind/Nivoz. Een hernieuwde visie op het belang van de pedagogiek en de positie van het kind in de wereld. Om Hannah Arendt vrijelijk aan te halen: de toekomst is niet van ons maar van onze kinderen. Geef hen de mogelijkheid om die toekomst zelf vorm te geven!
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief