Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Michael Fullan

emeritus professor University of Toronto

Michael Fullan is Professor Emeritus aan het Ontario Institute for Studies in Education aan de Toronto University en een wereldwijde autoriteit op het gebied van onderwijshervormingen.

Fullan houdt zich bezig met training, consultancy en het evalueren van veranderingstrajecten binnen scholen over de hele wereld. Michael Fullan is momenteel adviseur van zowel de premier en de minister van onderwijs in Ontario (CA) als van het team van president Barack Obama dat verantwoordelijk is voor de onderwijsvernieuwingen. Daarnaast heeft hij eredoctoraten ontvangen van de Universiteit van Edinburgh in Schotland en van de Nipissing Universiteit in Canada.

Zijn boek “Leading in a Culture of Change” werd bekroond met de 2002 Boek van het Jaar Award van de NSDC, waarna zijn boek “Breakthrough” in 2006 dezelfde prijs ten deel viel. Tevens zijn in 2009 de boeken “Change Wars” en “Turnaroud Leadership in Higher Education“, waar hij beide co-auteur van is, bekroond met respectievelijk de Bellwether Boek Award en de Boek van het Jaar Award van Learing Forward.

Michael Fullan wordt beschouwd als een van ‘s werelds meest beroemde onderwijs wetenschappers.

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief