Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Maureen Baas

artistiek leider, theatermaker

Maureen is autodidact beeldend theatermaker, initiatiefnemer en artistiek leider van de ecologische culturele broedplaats Metaal Kathedraal in Utrecht/De Meern. Een historische kerk met eetbaar landgoed. In 10 jaar tijd is het opgebouwde netwerk verenigd als Ecologische Sociëteit Nederland.

Vanuit de kracht van de verbeelding in samenwerking met kunstenaars, wetenschappers en ontwerpers biedt Metaal Kathedraal educatieve, interactieve en bovenal participatieve programma’s aan om een regeneratieve samenleving te ervaren en te bouwen. Als maker is Maureen Baas dagelijks aan het werk om de maatschappelijke urgentie van deze tijd deelbaar te maken met een breed publiek.

Ze heeft meer dan 10 jaar getourd met haar eigen voorstellingen, 25 jaar in het buitenland gewoond en kennis opgedaan bij veel geweldige grootmeesters van humor en theaterwerk. Recent heeft zij de voorstelling ‘Wood Wide Web’ gemaakt samen met Linsey Pollak uit Australië die eind van dit jaar als interactieve buiteninstallatie te bezoeken is, gekoppeld aan een cultureel programma in samenwerking met de Buitenschool en Waterschool Utrecht (Studio Makkink & Bey). Met Natascha van den Ban maakt Maureen nu nieuw werk om de onzichtbare wereld zichtbaar te maken.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief