Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Marco Mout

directeur WALAHALLAb


Marco Mout is directeur van het WALHALLAb. Hij was eerder producent bij grote (inter)nationale media-events, zoals het NorthSeaJazz-festival. En hij werkte als regisseur, producent, presentator en eindredacteur bij diverse RTV-media. In 2015 richtte hij het WALHALLAb op - een werkplaats voor kindreen en jongeeen - om een uitdagend antwoord te geven op de matige ontdekking, begeleiding en opleiding van jeugdig talent.

Over het WALHALLAb schrijven Marco en zijn team: "Het WALHALLAb is een leer- en werkplaats waar je met coole leraren dingen kan werken aan dingen die op school en thuis bijna nooit kunnen! Wij zijn er trots op dat we een beetje ánders zijn. Dat moeten we wel zijn als je ziet wat we voor je in de aanbieding hebben: een stoere 14e eeuwse Kruittoren en een gigagrote maakplaats.

Wij zijn gasten die weten wat jongeren willen: vooral GEEN school! Haha! Wat wel dan? Nou, lekker aan de slag met het maken van mooie dingen met mensen van jouw eigen leeftijd."

Met het WALHALLAb ontving hij diverse prijzen waaronder de Korczakprijs (2016) voor uitdagend onderwijs uit handen van prinses Laurentien, de K.LuesinkAward voor sociaal maatschappelijke vernieuwing en de business award Oost-Nederland 'De Sterkste Schakel'. Nice to know: Marco Mout maakte een wrereldreis per fiets van 2,5 jaar. En hij heeft een passie voor beeldhouwen in hout.

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief