Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

José Middendorp

lector

José Middendorp is sinds april 2022 lector Opvoeden en opleiden naar duurzaam en democratisch samenleven bij NHL Stenden.

Ze begon haar onderwijscarrière als leerkracht en intern begeleider in het basisonderwijs. José heeft jarenlang als docent bij de Pabo gewerkt. Ze rondde de tweedegraads opleiding Pedagogiek af en behaalde de master Ecologische pedagogiek met een onderzoek naar levensbeschouwelijke constructen. De identiteit van de leerkracht en waarden met hun verhalen komen in de constructen bij elkaar. José promoveerde in 2015 aan de Universiteit van Humanistiek op het thema 'pedagogisch tactvol handelen'.

Voor haar aanstelling in april 2022 was José Middendorp al enige jaren werkzaam bij NHL Stenden Hogeschool, als teamleider van de master Learning & Innovation, de master Educational Leadership (MEL) en de master Pedagogiek. Bovendien coördineerde ze de minor Gedrag en leren van de Pabo. Het lectoraat – dat in april 2022 is gestart - heeft tot doel om door middel van onderzoek, onderwijs en valorisatie het pedagogisch/agogisch handelen van professionals in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, mbo en hbo te ondersteunen. Immers, het huidige onderwijs krijgt een steeds bredere opdracht met betrekking tot de ontwikkeling van kinderen, jongeren en studenten.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief