Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Jochem Bosselaar

beeldend kunstenaar & leerkracht

Jochem Bosselaar (1965) is beeldend kunstenaar en leerkracht in het basisonderwijs. Na jarenlang gewerkt te hebben vanuit zijn onderneming Cultuur in Voorraad (illustraties, presentaties, creatieve concepten) maakte hij in 2019 de stap tot zij-instromer in het onderwijs. Hij staat voor groep 4/5 in Kindcentrum Leeuwesteyn, een startende school in de gelijknamige Leidsche Rijnse groeiwijk. 

Jochem streeft ernaar om zijn kunstachtergrond zoveel mogelijk te gebruiken tijdens de reguliere lessen. Om te inspireren, om de kinderen 'aan te zetten', en ze te stimuleren zelf op onderzoek uit te gaan.  

Daarnaast heeft hij met zijn partner Miriam van Leeuwen (trainer, speler en docent drama) Stichting Colourwoods. De missie van Colourwoods is om meer creativiteit in het onderwijs te brengen. Via trainingen, workshops en publicaties helpt Colourwoods leerkrachten hun creatieve kracht te ontwikkelen en mee te nemen voor de klas, zodat dit de kinderen tot spelen, onderzoeken en leren brengt. De ervaringen, uitdagingen en vragen die Jochem in de praktijk van het onderwijs tegenkomt, deelt hij tijdens de trainingen, workshops en op het blog van Colourwoods: www.colourwoods.nl/blog.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief