Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Jinke Coenen

theatermaker, educatief ontwerper, makende onderzoeker

Als theatermaakster, educatief ontwerpster en makende onderzoeker is Jinke bezig in het raakvlak tussen kunst, wetenschap en de persoonlijke relatie.  In haar diverse werkzaamheden zoekt zij naar activiteiten die aanzetten tot verandering of inspireren. Door haar werkervaring in de museale sector en binnen het onderwijs en kinderopvang heeft ze een breed pallet aan ervaring opgedaan die zij kan inzetten.   
Tijdens haar studie master kunsteducatie heeft zij hierin verdieping en verbreding gezocht en zich verder ontwikkeld als makende onderzoeker. Hierin combineert zij haar onderzoekende blik met haar vermogen tot creatief denken om zo tot innoverende kunsteducatieve producten te komen die aansluiten bij de vraag of wens van de doelgroep.

Jinke werkt momenteel voor het lectoraat Kunst en professionalisering van de HKU, is locatiemanager bij het Leerorkest in Amsterdam en is verbonden aan Creatief Vermogen Utrecht, een netwerk van 32 scholen en elf culturele instellingen. Ze was eerder werkzaam op IKC Laterna Magica.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief