Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Jimke Nicolai

auteur, Levend leren, Freinet en Jenaplan

Jimke Nicolai is eigenaar van Bureau voor Levend Leren. Hij ontwerpt, ontwikkelt en onderzoekt in samenwerking met anderen vormen van betekenisvol onderwijs.

Nicolai was coördinator van de Freinetbeweging in Nederland en onder meer directeur van freinet- en jenaplanscholen, alsmede directielid van de pabo, docent rekenen, wiskunde en didactiek, onderwijskundige en pedagoog. Hij studeerde PA, MO-Pedagogiek en Onderwijskunde.

Nicolai is auteur van diverse publicaties op gebied van freinetonderwijs, levend taalonderwijs, klassenvergadering en levend rekenen.

Proefondervindelijk verder komen! Niet alleen, maar ook samen. Daar draait het om bij Levend Leren. Slimme en mooie plannen bedenken, ook om problemen op te lossen of te voorkomen. Kinderen en hun leraren ondersteunen om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. De ideeën van Célestin Freinet inspireren daarbij. Binnen Bureau Levend Leren ontwikkelen we op professionele wijze materialen en werkwijzen om onderwijs en educatie leuker en beter te maken.
 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief