Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Jessica Kleijweg

‘Helaas maken te veel kinderen nare dingen mee. Maar laten we alsjeblieft proberen hen zoveel mogelijk kind te laten blijven, naar ze te luisteren, ze serieus te nemen en te communiceren met hen op hun eigen veilige manier. ’

Met deze visie startte ik in 2009 mijn eigen praktijk voor kindertherapie (speltherapie), Talent in Progress. Ik kon er niet voor zorgen dat kinderen geen vervelende dingen meemaakten. Maar misschien kon ik wel bijdragen aan een positieve aanpak, vol vertrouwen in het kind en hun ouders. Door te werken vanuit de belevingswereld van het kind, goed te luisteren en te kijken naar wat het kind eigenlijk zegt, wilde ik de kinderen weer het vertrouwen geven in zichzelf en de wereld om hen heen.
En gelukkig is dat goed gelukt.

Ik ben Jessica Kleijweg, moeder van twee kleine meisjes en eigenaresse van een prachtige praktijk voor kindertherapie. In de praktijk help ik kinderen en hun ouders met vragen over de sociaal-emotionele ontwikkeling en de problemen waar zij tegenaan lopen. Dit kan o.a. gaan over pestgedrag, slaapproblemen, somberheid, boosheid, traumaverwerking en kinderen in echtscheidingssituaties. Tijdens deze trajecten met de kinderen, begeleid ik ook de ouders om hen inzicht te geven in de belevingswereld van hun kind en hen handvatten te geven om zelf hun kind zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Ik vind mijn vak prachtig en ik ben ontzettend dankbaar dat ik zoveel kinderen en ouders heb mogen helpen. Omdat ik zulke mooie dingen meemaak in de praktijk, ben ik daarover gaan schrijven. En deze mooie verhalen mag ik met jullie delen op hetkind.org.
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief