Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Janske Hofman

docent vmbo

‘Als je de werkelijkheid tot leermeester neemt, dan heb je vele leermeesters en vele kansen om te groeien.’ (Deepak Chopra, Indiaas spiritualiteits-schrijver 1947- heden)

Mijn naam is Janske Hofman (1973), samenwonend en moeder van twee pubermeiden. Na het werken binnen het po en praktijkonderwijs, werk ik sinds 2007 als zorgcoördinator en docent Nederlands op een vmbo in Amersfoort.

Ik vind het belangrijk dat elk kind gezien wordt, dat er naar elk kind geluisterd wordt en dat wij samen met een kind gaan onderzoeken wat zijn of haar kwaliteiten en talenten zijn. Wat heeft een kind (van ons) nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen? Dat is wat mij dagelijks bezig houdt.

In mijn ogen heeft het vmbo ten onrechte een negatief imago. Ik zou dat graag anders zien. Tijdens mijn masterstudie ecologische pedagogiek ben ik in contact gekomen met mensen die werken bij NIVOZ. Ik ben heel blij dat ze mij een podium geven om het imago van het vmbo een positieve boost te geven door over mijn dagelijkse praktijk op een vmbo-school te schrijven. Ook de ervaringen van anderen die binnen het vmbo werken wil ik graag portretteren om een nog beter en positiever beeld van onze vmbo-leerlingen te laten zien… want dat verdienen ze !!

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief