Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Iris van 't Riet

portretfotografe, Kinderen van het onderwijs

Iris van ‘t Riet is portretfotograaf. Haar recente project Kinderen van het Onderwijs, waarin kinderen die vastlopen in het schoolsysteem een stem en gezicht krijgen, verwierf groot bereik en raakte een gevoelige snaar. In navolging van dit project maakte Iris in samenwerking met NIVOZ een unieke serie over Rotterdamse jongeren en hun visie op het onderwijs, Kinderen van Rotterdam.

In haar portretten wordt Iris gedreven door nieuwsgierigheid naar de essentie van de mens. Wat blijft er over als de maskers worden afgedaan? Vanuit de stilte ontstaat een connectie tussen haarzelf, de geportretteerde en de aanschouwer. Het resultaat is zielvolle portretten, waar esthetiek en boodschap samenkomen.

Maatschappelijke projecten nemen een speciale plek in haar werk in. Onderwerpen die haar na aan het hart liggen, zoals inclusiviteit en het schoolsysteem, onderzoekt ze graag door de lens. Daar kan ze haar bijdrage leveren aan een maatschappij in verbinding. Iris is actief als portretfotograaf in haar studio in Rijswijk en op locatie. Ze werkt voornamelijk aan sociaal-maatschappelijk georiënteerde series, zowel in haar vrije werk als in opdracht. Daarnaast legt ze portretten vast voor de particuliere en zakelijke markt. 

www.irisvantriet.nl

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief