Ingrid Helsloot
Ingrid Helsloot ( 1964) heeft de Pedagogische Academie voltooid, de allerlaatste. Maar in het onderwijs kwam ze in eerste instantie niet terecht.Na een jaar als Au-Pair in Tokyo te hebben gewerkt, begon ze bij een Japans bedrijf om uiteindelijk de rol van sales-manager in Europa te vervullen. Tijdens deze jaren leerde ze verbinding te leggen tussen twee verschillende culturen, ook met betrekking tot het zakendoen.
Wat maakt Japan volgens Ingrid Helsloot zo heel veel anders? De discipline, perfectie, harmonie, groepsbeleving en gehoorzaamheid leidt in haar ogen tot ongekende schoonheid. Die zie je terug in de kunst, de cultuur, de bloemsierkunst, het bereiden en presenteren van het eten. Maar tegelijkertijd belemmert het in ‘openheid’, de warmte en ‘gezelligheid’.
Na het Japanse bedrijf werkte Ingrid bij een Industrieel handels- en veilinghuis en – even tussendoor - bij een kaarsenfabriek, waar ze al het werk deed wat gedaan moest worden. Van administratie tot logistiek, van inpakwerk tot inkopen van grondstoffen, van de afwas tot het aannemen en ontslaan van personeel en gesprekken met directeuren en investeerders.
Na de geboorte van haar eerste zoon ontwikkelde ze zich in de richting van Internationaal Industrieel Veilingmeester. Na een Amerikaanse overname begon ze met de toenmalige directeur opnieuw met CBI, gespecialiseerd in overname van bedrijven in de zware industrie. Wat ze vooral in deze industrie leerde is verbinding maken met de verschillende culturen, zaken doen met Marokko, Turkije, Iran (destijds nog mogelijk) Azië en Zuid Amerika.
Anderhalf jaar terug was dat leven plots genoeg. De tijd was rijp voor zaken die er echt toe doen. Ze stopte met werk en maakte tijd en ruimte vrij en stelde zich open voor het nieuwe, het onverwachte, het leven waar je blij van kon wordt.
Zo is ze betrokken geraakt bij de Stichting Checkitin! Geïnspireerd op het Amerikaanse “Challenge Day” brengt Checkitin! een programma dat jongeren laat zien en ervaren dat er overeenkomsten zijn in verschillen, dat laat zien en ervaren dat je sterker wordt door elkaar te (er)kennen en dat laat zien/ ervaren dat het afdoen van maskers je niet kwetsbaarder, maar juist sterker maakt. Een toekomst waarin de kinderen van vandaag de wereld van morgen een stukje mooier maken. Dàt is de droom van Checkitin!
Zo besloot ze ook haar eigen droom te leven en dompelde zich in het najaar van 2011 zes weken lang onder in de Japanse cultuur. Na het zien van de documentaire Children full of Life wilde ze per se ook Mr. Kanamori - de hoofdpersoon - ontmoeten. En via haar contact komt hij in september naar Nederland!