Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Harry Kunneman

emeritus hoogleraar, filosoof, socioloog, humanisticus

Emeritus hoogleraar Harry Kunneman (1948) is verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek en aan stichting Waardenwerk. 

Kunneman studeerde in 1974 af in de sociologie aan de Universiteit van Amsterdam (cum laude) en promoveerde aan deze universiteit in 1986 in de wijsbegeerte op het boek De Waarheidstrechter (cum laude). Van 1974 - 1989 was hij als universitair docent sociale filosofie verbonden aan de Faculteit Wijsbegeerte van de UvA, waar hij zich vooral bezighield met kritische theorie, in het bijzonder het denken van Jürgen Habermas. In 1990 werd hij hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek waar hij de leerstoel Sociale en politieke theorie bekleedt.

Kunneman publiceerde een groot aantal boeken en bundels en vele artikelen op het gebied van de sociale theorie en de filosofie van de menswetenschappen. i.h.b. het postmoderne denken. Zijn huidige onderzoek is vooral gericht op vragen rond postmoderne moraliteit, kritische menswetenschap en de vernieuwing van het hedendaagse humanisme. Sinds 2001 is hij voorzitter van de Humanistische Alliantie. Kunneman was 2000-2004 rector van de universiteit.

Binnen de ontwikkeltrajecten van het NIVOZ heeft werk van Kunneman een plek gekregen. Vooal het boek  ‘Voorbij het dikke ik: bouwstenen voor een kritisch humanisme’ is in het bijzonder aan te bevelen. Harry Kunneman, Amsterdam, SWP, 2005, ISBN: 90 6665 570 4

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief