Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Demetrio Erken

leerkracht

Demetrio Erken (1978) staat voor diversiteit in de meest brede zin van het woord. Zo heeft hij zowel een commerciële opleiding (Euro Marketing & Management) als de Pedagogische Academie Basisonderwijs afgerond. Heeft hij een lange tijd met veel plezier in de horeca gewerkt en is hij bestuurder geweest van een kleinschalige stichting. Ook heeft hij op Aruba enkele jaren lesgegeven op een basisschool evenals bij een wind- en kitesurfschool.

Momenteel faciliteert hij als leerkracht werkdrukverlaging bij Openbare Daltonschool Aldoende in Amsterdam-Oost. Hiernaast studeert hij deeltijd Urban management aan de Hogeschool van Amsterdam.

Pas later in zijn loopbaan is Demetrio de kracht van zijn verscheidenheid gaan ontdekken. Juist door zich te realiseren dat verschillen, in de basis, vaak weer hetzelfde zijn. Kinderen op school moet je “bedienen” als gasten in een restaurant. Als leerkracht moet je je soms net zo autonoom opstellen als een stichting en leren & onderwijzen is net zo grillig als surfen op een “wave”.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief