Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

David Kranenburg

Kinderen doen het beter op school als hun ouders betrokken zijn. Wij, onderwijsgevenden, kunnen ervoor zorgen dat ouders betrokken blijven. Deze simpele ontdekking heeft mijn functioneren als directeur van een grote basisschool in Almere flink veranderd.

Met ruim 23 jaar ervaring als schoolleider van uiteenlopende scholen kan ik putten uit een goed gevulde rugzak met praktijkervaring op het gebied van schoolontwikkeling. Ik heb aan de voet van veel nieuwe ontwikkelingen gestaan, zoals de invoering van bovenschools management, kwaliteitsbeleid, inclusief onderwijs, scholenfusies, schoolsplitsing, natuurlijk leren, de opleidingsschool ect. Allemaal grote ontwikkelingen die toch niet helemaal gebracht hebben wat we ervan verwacht hadden.

Het Actief Ouderschap", in al z'n eenvoud, heeft mij veel meer gegrepen. Naast een goede sfeer en goed lesgeven is het belangrijk om continue actief de ouders te betrekken. Kinderen leren immers meer buiten school dan op school. Iedere keer dat we oprecht werk maken van het activeren van ouders zijn de resultaten verbluffend. Of het nu gaat om hoger- of lager opgeleide ouders, autochtoon of allochtoon; Kinderen met betrokken ouders leren beter en ouders blijken graag betrokken te willen worden!

In de Stichting Actief Ouderschap hebben we ervaring met het vergroten van het Actief Ouderschap op verschillende scholen. We bieden hulp bij beleid op actief ouderschap, implementatie van ouderbetrokkenheidstrajecten, invulling van actief ouderschap als basis voor de brede school, ICT toepassingen, leermiddelen en bouwkundige oplossingen om actief ouderschap te faciliteren.

We werken nooit vanuit een blauwdruk maar gaan samen met de school of het bestuur op zoek naar verbetering en passende oplossingen. Altijd werkend vanuit de praktijk voor in de praktijk. Simpel en doeltreffend!

Ik wil de mindset van het onderwijs veranderen. Ik probeer te inspireren en "awareness" te kweken. Bewustwording dat kinderen het beter doen als de ouders betrokken zijn en dat wij daarin het verschil kunnen maken!

Mijn expertise als leider, coach, mediator, verbinder, interimdirecteur, ondernemer en mens zijn hierbij uiterst nuttig. Ik wil bij de beleidsmakers in Nederland dit thema hoog op de agenda houden en in de praktijk merken dat er echt iets veranderen gaat.
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief