Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Daniël van Middelkoop

onderzoeker

Daniel van Middelkoop is senior onderzoeker bij het lectoraat gedifferentieerd HRM aan de Hogeschool van Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op professionele (docenten)teams en studiesucces in het hoger onderwijs. Hij is daarnaast als docent betrokken bij de opleiding Bedrijfskunde MER. 

Aan de Universiteit Utrecht studeerde hij Sociale Geografie, waarna hij via een dubbelpromotie onderzoek deed bij de faculteit Geowetenschappen naar gevestigden en buitenstaanders in nieuwe sociale en ruimtelijke kaders. Binnen dit onderzoek, waarbij een sociologische en geografische benaderwijze werden gecombineerd, stond de machtsverdeling binnen figuraties en tussen groepen bewoners van Amerongen en Veenendaal centraal. Hij heeft na zijn promotie enkele jaren gewerkt als ontwikkelaar van onderwijsmateriaal en -projecten bij de Stichting Alice O en als freelancer. 

In 2014 publiceerde hij samen met Martha Meerman het onderzoek 'Studiesucces en diversiteit en wat hbo docenten daarmee te maken hebben'. Vanaf 2015 leidt hij een longitudinaal actie-onderzoek waarbij de relatie tussen de professionele ruimte van docenten(teams) en studiesucces van studenten centraal staat.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief