Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Claudia Mars-Jansen

onderwijsmaker, pedagoog

Claudia Jansen was begin van deze eeuw betrokken bij onderwijsvernieuwingen als Iederwijs en Aventurijn en startte ook een eigen school nabij Raalte, haar woonplaats. Inmiddels - tien jaar verder - heeft ze een nieuwe leertheorie 'gezondmakend onderwijs' ontwikkeld. Metaal Kathedraal Utrecht start september 2021 een Buitenschool waar deze leertheorie de basis is. Vanuit deze plek zal de theorie verder uitgedragen en door ontwikkeld worden naar lesmateriaal voor het basisonderwijs.

Gezondmakend onderwijs gaat uit van de nieuwste en groeiende inzichten op het gebied van de nieuwe celbiologie, bewustzijn en de rol van water in ons lichaam (nl als informatiedrager), biomimicry , biofotonen, psychologie, energetisch en systemisch werk. De nieuwste inzichten vertellen ons dat wij meer zijn dan alleen ons fysieke lichaam. En dat ons lichaam niet wordt aangestuurd door ons DNA en/ of onze hersenen maar door bewustzijn. We ervaren dat bewustzijn door en in ons lichaam. Wat is dan bewustzijn? En hoe werkt dat in ons lichaam?

Daarnaast zijn wij als mens deel van een groter geheel. De aarde en de kosmos. Gezond makend onderwijs gaat uit van een regeneratieve inclusieve samenleving. Een aarde in balans vraagt om een maatschappij in balans. Een maatschappij in balans vraagt om mensen in balans. Dit alles staat centraal in gezond makend onderwijs. De nieuwe leertheorie biedt ruimte voor een andere kijk op leren en leven en geeft het onderwijsveld ruimte om andere keuzes te maken en een completere manier van leren aan te bieden. Namelijk leren van binnenuit. Hiermee kunnen veel leer- en ontwikkelingsproblemen voorkomen worden. Mentaal, emotioneel en fysiek.

In trainingen is er aandacht voor deze leertheorie, het ervaren van deze kennis en het vertalen naar de onderwijspraktijk.

www.ruimtevanliefde.nl

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief