Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Carlita Koningstein

Bestuurssecretaris

Carlita Koningstein werkt als bestuurssecretaris bij Agora, stichting voor bijzonder primair onderwijs in de Zaanstreek. Carlita heeft als jurist de overstap gemaakt naar het onderwijs. Na de Pabo is ze als lerares gaan werken, maar stond niet stil. Na een opleiding communicatiemanagement aan de HvA is ze lid geworden van de redactie van Marktplaats, het magazine van Agora waarin onderwijsontwikkelingen binnen en buiten dit bestuur worden beschreven. Na een Master Leren Innoveren is ze actief geworden in professionele leergemeenschappen binnen Agora.
Carlita is nu als bestuurssecretaris van Agora betrokken bij de ontwikkeling van het meerjarenbeleid waarin o.a.  bildung op de 25 scholen van Agora een belangrijk speerpunt vormt. Het belang van kinderen en hun ontwikkeling blijft in haar werk nog steeds voorop staan.

Carlita heeft een bijdrage geleverd aan het boek De Zaanse Agora (over bildung) en de Bildungscheurkalenders van de afgelopen jaren (beide uitgaven van het ISVW). In haar vrije tijd maakt ze beelden in steen, volgt filosofiecursussen en is vrijwilliger bij een hospice.

Foto gemaakt door Paul Scheulderman

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief