Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Antoinette Smit

Schoolleider

Ik ben Antoinette Crawfurd- Smit, een bevlogen en veelzijdig persoon die graag het verschil wil maken voor de ander! Ik ben directeur op OBS het Zand (SPO) in Leidsche Rijn Utrecht. Daarnaast start ik nu ook voor acht uur per week als projectleider bij Utrecht Leert: de aanpak van het lerarentekort in de stad Utrecht. Ik ga samen met twee andere projectleiders aan de slag met het 'vasthouden' van leerkrachten: opleiden in school, anders organiseren en de Utrecht Leert Academie. Op dit moment ben ik bezig met de afronding van de master Zorgethiek en Beleid aan de Universiteit voor Humanistiek middels een onderzoek naar armoede. In mijn vrije tijd ben ik lid van de adviesraad Sociaal Domein in de gemeente Montfoort.

Ik ben een zogenaamde zij-instromer (in 2007 maakte ik mijn rentree in het onderwijs). Nooit nagedacht over het onderwijs ingaan toen ik jong was. Sterker nog mijn basisschooltijd was helemaal niet zo leuk. Juist op latere leeftijd wel een bewuste keuze gemaakt vanuit een behoefte om iets te doen waarbij ik bijdraag aan de ontwikkeling van onze  maatschappij. Ik vind dat het onderwijs het verschil kan en moet maken! Daar draag ik graag aan bij.

Ik ben in het schooljaar 2012-2013 aangehaakt  bij de onderwijsavonden van het NIVOZ. Ik weet niet eens meer hoe ik er verzeilt raakte. Maar ik had er iets over gelezen en ging er in mijn eentje naar toe. Vervolgens is datzelfde schooljaar toevalligerwijs mijn bestuurder bij de stichting waar ik destijds werkte in contact gekomen met NIVOZ met als gevolg: een mooie pedagogisch leiderschapstraining van Marcel van Herpen. Toen ging de bal rollen: ook met mijn team, destijds op de KW-school in Lekkerkerk, een mooi traject Pedagogisch Tact met Ellen Emonds mogen doorlopen. Inmiddels ben ik voor het derde jaar aangesloten bij de Coalitie voor leraren en schoolleiders van het NIVOZ: en de onderwijsavonden, hoewel digitaal, bezoek ik nog steeds.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief