Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Film over Mission Hill: 'Hoe weten leraren wat hun leerlingen leren?'

20 december 2016

Hoe weten leraren wat hun leerlingen leren? Op Mission Hill gebruiken de leraren meer en andere vormen dan alleen 'testen'. Ze maken gebruik van het geven concrete feedback, die voor hun leerlingen én voor hen zelf betekenisvol is. Voor de leraren is het directe contact  met leerlingen  voorwaarde  om te zien of leerlingen een onderwerp of een concept beheersen of om een nieuwe strategie te vinden, waarmee de leerling verder kan komen. Dit is de negende aflevering van de documentaire over deze Essential school in Boston. 'Mijn  belangrijkste indicator voor het leren van kinderen is het werk van de leerlingen'.  

Aan het einde van hun Elementary School (grade 8) presenteren leerlingen hun portfolio in een tweeënhalve durende sessie aan  hun mentor, leraar, familie en iemand van buiten. Ook hierin ontvangen zowel de leerling als de leraar feedback.

Deze aflevering 'Seeing the learning' toont meerdere presentaties van leerlingen, die laten zien wat zij de afgelopen jaren hebben geleerd en hoe zij gegroeid zijn. En dat wordt uitbundig gevierd in de hele school!Kijk voor meer kijk-, lees-, luister- en doebronnen over dit thema op deze website

Mission Hill K-8 School


20 Child Street  *Carolina Avenue Ramp Entrance* Jamaica Plain, Boston, MA 02130 www.missionhillschool.org
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief