Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Een klas van zonnepanelen, door de leerlingen zélf bedacht, gefinancierd en neergezet

14 augustus 2015

'Is zonne-energie het meest duurzaam?' 'Ja,' was het antwoord van Amerikaanse leraar Aaron Sebens aan zijn groep 6. 'Waarom gebruiken we die energie dan niet?' 'Ja, waarom eigenlijk niet?' Deze ogenschijnlijk simpele constatering leidde ertoe dat de klas in North-Carolina besloot alle energie die zij nodig hadden in de klas te laten opwekken door zonne-energie. Via zonnepanelen op en rond hun klaslokaal welteverstaan. Crowdfunding maakte het doel haalbaar. Lees en zie hoe de klas dat voor elkaar kreeg.Hieronder een samenvatting en behorende filmpje van het bericht zoals verschenen op venturebeat.com.

De leerlingen kregen hulp van het bedrijf Kickstarter om hun project te financieren. Ze hadden berekend dat ze in ieder geval 800 dollar nodig hadden voor de panelen, maar eindigende met het verbluffende bedrag van 5800 dollar na twee weken van crowdfunding. Het geld dat ze overhouden zetten de leerlingen in voor duurzame energie voor de rest van de school.

De leerlingen leerden door het project hoe zonne-energie een duurzame bron is van energie en hoe het in alledaagse leven opgeroepen en gebruikt kan worden.

De trotse klassenleraar Sebens zegt over zijn leerlingen: 'Ons project toont aan dat leerlingen uit groep 6 begrijpen hoe zonne-energie werkt en hoe het vóór iedereen kan werken.'

Het project eindigde met een viering waarin de overgang naar de duurzame energie letterlijk en figuurlijk werd uitgebeeld door een druk op de lichtknop. Sebens zei hierover: 'Zonne-energie is magie en dat voelden de leerlingen.'

Bekijk de hele video hieronder.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief