Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Educare: 'Wil je een aandachtig kind? Geef ze aandacht'

24 mei 2012

Iedereen die aandacht heeft voor een ander, verricht een klein wonder. Dat schrijft Maril Heijen. ''Kinderen willen zich verbonden voelen met de wereld om hen heen. Dat werkt het beste als de onderwijzers, ouders en andere opvoeders zich ook verbinden. Ouders mogen beseffen dat er niks mis is met hun kind. Het gaat om het vertrouwen in je kind en het communiceren met elkaar.'' Het artikel is beschikbaar gesteld door Educare.

 

Op school kunnen sommige kinderen de aandacht niet bij het werk houden. Thuis, daarentegen, kunnen ze hun aandacht heel goed richten. Als kinderen fietsen, is hun aandacht er helemaal bij. Ook als ze spelen, is er geen aandachtsprobleem. We weten inmiddels dat kinderen in een flow zitten als ze spelen. En tijdens flowmomenten is de aandacht helemaal bij hen zelf! Wat maakt nou dat verschil? Waarom lukt het de kinderen wel als ze spelen en lukt het hen niet op school?

Lees het hele artikel Wil Je Een Aandachtig Kind

Dit artikel is beschikbaar gesteld door Educare , een tijdschrift over opvoeden en onderwijzen vanuit verbondenheid. Het wordt uitgegeven door Stichting Universele Opvoeding en verschijnt 5x per jaar. Ieder nummer bevat een uitneembaar katern met praktische oefeningen en informatie die je thuis en/of in de klas kunt uitvoeren. Wanneer je op de hoogte wilt blijven van nieuws over opvoeding en onderwijs in verbondenheid, dan kun je je inschrijven op de digitale nieuwsbrief. Dan ontvang je direct 6 Educare katernen (pdf):

1. Leren met Hart Focus
2. Schatgraven in jezelf
3. Verrassend tekenen
4. Opgroeien in verbondenheid
5. Leren kun je leren
6. De rol van spiegelneuronen

Je vindt het inschrijfformulier op homepage op www.educare.nl

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief