Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Documentaire over Ben de Kok, een bevlogen leraar

12 februari 2012

Documentaire over Ben de Kok die leraar is op een basisschool in de Haagse Schilderswijk. Deze school is inmiddels een zogenaamde zwarte school geworden en meester Ben heeft de samenstelling langzaam zien veranderen. We volgen de bevlogen meester Ben tijdens zijn werk waarmee hij de kinderen goed onderwijs en een warme basis wil bieden. De heel docu is gemaakt in opdracht van het Humanistisch Verbond en is te zien op het themakanaal van HollandDoc. Een film van Vuk Janic.

De samenstelling van de wijk vindt haar weerslag in het leerlingenbestand van ‘t Palet. Het is inmiddels een zogenaamde zwarte school geworden.

Ben heeft de samenstelling van de school zien veranderen. En hoewel de wereld om hem heen harder en cynischer is geworden is daar bij hem weinig van te merken. Hij blijft, net als de rest van het leraren corps een bevlogen leraar die er alles aan doet om de kinderen de lesstof bij te brengen.

Maar zijn betrokkenheid gaat verder. Hij wil ook weten hoe de thuissituatie van de kinderen is en met welke problemen ze worstelen. Voor hem is het belangrijk dat de school meer is dan alleen een plek waar je ‘leert’. Het moet een plek zijn waar je jezelf kunt zijn en waar het veilig is. Dat zijn aanpak werkt blijkt uit het extreem lage schoolverzuim in de klas en de dankbaarheid die de kinderen keer op keer laten blijken.

Deze documentaire is aangedragen door Ank van Alebeek.

Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief