Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

De School of Understanding: ‘In een klassikaal systeem kun je gewoonweg niet het beste uit elke leerling halen'

10 september 2015

Op 9 september opende in Amstelveen de School of Understanding (SoU). Op deze SoU ligt de focus op: ‘Wie word je?’ in plaats van ‘Wat weet je?’. Kinderen leren er om zelfbewust in het leven te staan. Ze worden actief gestimuleerd om over zichzelf en anderen na te denken, om daadkracht te ontwikkelen en om verantwoordelijkheid te nemen. De kinderen zullen er ook de kracht van optimisme ontdekken. Hoe die helpt om uitdagingen aan te gaan, door te zetten bij tegenslag en het beste uit henzelf te halen,’ aldus bestuursvoorzitter Klaas Degen.

schoolofunderstandingOp de SoU gaat het onderwijs veel verder dan de beheersing van basisvaardigheden. De levenshouding van het kind staat centraal. Het motto is: ‘Leren leren, leren leven, leren groeien en leren bijdragen.’

Het onderwijs is tweetalig. Naast de groepslessen krijgt elke leerling een individueel (digitaal) lesprogramma. Degen: ‘In een klassikaal systeem kun je gewoonweg niet het beste uit elke leerling halen. Onze leerlingen werken met een gepersonaliseerde leerlijn die aansluit op hun individuele behoeften en talenten. Zo kan elk kind op zijn eigen niveau werken en wordt het niet gehinderd door het tempo van de klas. Wij kunnen de ontwikkeling van iedere leerling zo op de voet volgen.’

Geïntegreerde opvang is een wezenlijk onderdeel van de school. De school en de opvang lopen zo vloeiend in elkaar over dat er voor kinderen geen onderscheid zal zijn. Daarnaast zijn de schooltijden van de SoU flexibel en krijgen ouders, binnen de wettelijke mogelijkheden, zo veel mogelijk keuzevrijheid bij het bepalen van vakanties en vrije dagen.

Plannen voor nieuwe locaties zijn in een vergevorderd stadium. Het bestuur streeft ernaar om binnen vijf jaar maar liefst tien scholen te hebben geopend.

Kijk voor meer informatie op de website van de SoU.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief