Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

'Dansmajoor' Royston Maldoom over vertrouwen, discipline, focus en leren

13 december 2011

Choreograaf Royston Maldoom poogt om via kunst kansarme jongeren te verheffen. Hij is streng en houdt van discipline. De reacties zijn verschillend: de deur staat open, maar iedereen blijft. Kennelijk vertrouwen ze erop dat Maldoom het beste uit hen kan halen. En dat vertrouwen is essentieel, zo betoogt de Brit in zijn redevoering. De trailer van de film  is bijgevoegd.


De Britse choreograaf Royston Maldoom staat niet bepaald bekend als een lieverdje. The film 'Rythm is it' laat dat zien. Dat Maldoom zijn klas als een typische dansmajoor drilt is volgens de regisseur niet tegenstrijdig aan het doel van het project, het kweken van zelfvertrouwen. Maldoom is streng en hij houdt van discipline,  precies wat de kinderen nodig lijken te hebben om in hun wereld te kunnen overleven. Ook deze kinderen krijgen langzaamaan meer vertrouwen.'

In de dansstudio bijt de Britse choreograaf het de tieners nog maar eens toe: of ze dachten dat dansen alleen maar leuk zou moeten zijn, en waarom ze niet in staat zijn om een paar minuten hun mond te houden. De reacties zijn verschillend: terwijl de een gaat giechelen met zijn buurmeisje, wordt de blik van de ander staarderig. De deur staat open, maar ze blijven. Kennelijk vertrouwen ze erop dat Maldoom het beste uit hen kan halen. En dat vertrouwen is essentieel, zo betoogt Maldoom in zijn redevoering. De trailer van de film  is bijgevoegd.

Royston Maldoom is iemand die echt om kinderen geeft, om hun  talenten, om hun ontwikkeling. Hij botst daardoor met kinderen en ook met het schoolsysteem. Royston heeft een no nonsense-aanpak, hij is niet democratisch en al helemaal niet 'easy going'. Maar hij ziet de kinderen voor wie ze zijn en verwacht van hen dat ze hun volledige potentieel leven.  Hij is succesvol, omdat de kinderen hem vertrouwen dat deze man hen kan brengen naar een plek waar ze  diep van binnen naar verlangen.

Hoe een danscursus je leven kan veranderen.

http://youtu.be/XkUPHgcK9z8

Trailer van de film (sla advertentie over).
http://www.youtube.com/watch?v=W9mneDmFd0g

 

 
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief