Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Chinese lessen over onderwijs: 'Man, it's really...'

18 april 2014

Over connectie gesproken. Na zijn ervaringen als resident teacher in Xiamen, kwam Guido Crolla op de laatste dag - op het mooiste plekje dat hij tot dan toe gezien had in China - een gids tegen die erg goed Engels sprak. Toen hij vertelde dat hij leraar was geweest in Xiamen, wilde de man op zijn beurt zijn ervaringen en visie op het onderwijs delen. Guido pakte de camera en keek vervolgens  bijna vijf minuten in een spiegel. In de video 'From China with Love' leidt een hartenkreet tot een magische ontmoeting. 'Man, it's really...'

In het najaar van 2013 ben ik resident-teacher geweest in Xiamen, China. Ik begeleidde er zo’n twintig Nederlandse en 20 Chinese studenten die er vijf maanden lang samenwerkten aan software projecten. 

But...


When you tell people you're a resident teacher at Xiamen University, they'll teach you instead. :-) So, in the heart of one of the most beautiful environments in China this guide comes up to me and sums up all the experiences and feelings I personally encountered at CheckitCenter.com. Talking about connection ...Chinese lessons on education from Guido Crolla on Vimeo.

Guido Crolla is @Denkbeeldhouwer, multimediaal conservator en medeorganisator van de onderwijsommekeer, een Knowmad, en docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In Denkbeeldentuin kweekt hij zijn 'Power to Flower'. De foto is van Chantal van Ophuizen.
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief