Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

27 november Extern

Werkbijeenkomst: Richting geven aan duurzaamheid in de onderwijspraktijk

Schoolbestuurders en schoolleiders zijn van harte uitgenodigd voor de Werkbijeenkomst 'Richting geven aan duurzaamheid in de onderwijspraktijk' op maandagmiddag 27 november a.s. in het Groote Museum in Amsterdam.

Wanneer: Maandag 27 november 2023, 13.00-17.30 uur (12.00 uur ontvangst met lunch)
Waar: Groote MuseumArtis, Amsterdam
Voor wie: Schoolleiders/schoolbesturen po, vo en so

Er zijn steeds meer scholieren en docenten die gemotiveerd zijn om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid in de lessen, het schoolgebouw en de omgeving. Zij zijn daarbij nog zoekende hoe en waar te beginnen. Hoe kunt u als schoolbestuurder en schoolleider dit proces concreet ondersteunen en faciliteren vanuit de breedte van de Sustainable Development Goals? Tijdens de werkbijeenkomst identificeren we samen de stappen die het onderwijs kan zetten als bijdrage aan de transitieopgaven waar we als samenleving voor staan. En onderzoeken we ook welke rol de overheid kan vervullen om schoolbesturen en schoolleiding daarvoor te faciliteren.

Laat u inspireren door praktijkvoorbeelden en ontdek of herijk uw eigen leiderschap. Ga in verschillende tafelsessies samen met andere schoolbesturen en schoolleiders en scholieren aan de slag om ‘duurzaamheid’ te concretiseren naar instrumenten en activiteiten in de onderwijspraktijk van uw eigen school/scholen: Hoe verweef ik duurzaamheid in mijn visie en hoe krijgt dit uitwerking in de praktijk?

Voorafgaand aan de werkbijeenkomst op 27 november, worden er in november vier verdiepende webinars georganiseerd. De webinars gaan over belangrijke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in relatie tot de vernieuwing van de kerndoelen, pedagogiek en didactiek, burgerschapsonderwijs en de SDG’sen onderwijshuisvesting en bedrijfsvoering. De webinars zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid in het onderwijs.

Op de registratiepagina kunt u zich registeren voor de werkbijeenkomst op 27 november en voor de webinars.

Voor het volledige programma van de dag kunt u de pdf hier downloaden.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief