Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

20 maart Extern

Symposium ‘Het verhaal van de openbare school’ – PO/VO

Op maandagmiddag 20 maart 2023 trappen VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) de Week van Openbare Scholen af met het symposium ‘Het verhaal van de openbare school’.

Het symposium vindt plaats bij de innovatieve openbare middelbare school UniC in Utrecht. Het thema dat die middag centraal staat, is de identiteit van het openbaar onderwijs en hoe openbare scholen hun verhaal stevig(er) kunnen neerzetten vanuit hun democratische kernwaarden gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. Ook de thema’s burgerschap, levensbeschouwing en storytelling krijgen een plek op het symposium.

Televisiemaker, onderwijsprofessional en ‘kansengelijkheidsstrijder’ Karim Amghar werkt aan een programma over onderwijs in Nederland. Hij neemt als keynotespreker de bezoekers mee in zijn verhaal over openbaar onderwijs en de plek die levensbeschouwing en burgerschap daarin kunnen hebben. Daarna is er een dialoogsessie met een expertpanel en zijn er workshops waarin deelnemers praktisch aan de slag gaan met de thema’s burgerschap, storytelling en kernwaarden uitdragen in de praktijk. Onder anderen burgerschapsexpert Bram Eidhof en storytellingspecialist Pauline Seebregts vervullen een rol tijdens deze inspirerende middag.

Aanmelden

Deelname aan ons symposium is gratis. Er is ruimte voor maximaal honderd deelnemers. Bent u bestuurder, directeur, leraar (in spe), kwaliteitsmedewerker, student, leerling of ouder? Of heeft u op een andere wijze affiniteit met het verhaal van de openbare school, burgerschap en andere gerelateerde thema’s? Meld u hier dan hier aan!

Van 20 tot en met 24 maart 2023 is de Week van Openbare Scholen. Tijdens deze week zetten openbare scholen door heel Nederland zichzelf extra in de schijnwerpers. Dat kan met inspirerende acties of activiteiten die raakvlak hebben met de kernwaarden van het openbaar onderwijs: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief