Schoolontwikkeling, studiedagen en workshops
Schoolontwikkeling - Breedvormend onderwijs
In veel scholen leeft een sterk verlangen om leerlingen pedagogischer te benaderen. Er is dan bijvoorbeeld behoefte aan fijnere relaties, lessen in leven, minder conflicten, gelukkigere leerlingen, meer aandacht voor volwassenwording en meer werkplezier. Deze verlangens passen bij een ‘brede-school-benadering', waarbij verbondenheid centraal staat.
Wij maken op basis van jullie vraag een aanbod op maat, waarbij we gebruik maken van onze expertise in pedagogisch leiderschap, pedagogisch tact en de opbrengsten uit het onderzoeksprogramma Breedvormend Onderwijs.
Wat •
Verandering naar een school met brede vorming vraagt oog voor de menselijkheid van alle betrokkenen en bouwstenen die een stevig leerproces ondersteunen. Een focus op de bedoeling van de school, bijpassend ontwerpen, afspreken en handelen. Een niet-hiërarchische benadering, maar wel stevige sturing. Wij helpen graag om dit proces vorm te geven en te begeleiden.
Hoe •
In het traject Schoolontwikkeling gaan jullie aan de slag met de vraag: welke school willen we zijn? Wat willen we dat kinderen hier beleven en hoe willen we ze dse wereld in sturen? We gaan met het hele team aan de slag om persoonlijke drijfveren, de gezamenlijke visie, de professionele teamcultuur en het lerende karakter van de school onder de loep te nemen. Maken leerlingen bij ons mee wat we willen dat ze meemaken? Hoe kunnen we dit samen sterker maken?
Wat het je brengt •
Dit traject brengt meer bewustzijn van de functie van je school en wederkeriger contact met leerlingen, ouders collega's. De school is meer verbonden met de omgeving en leerlingen voelen zich gemotiveerder.
Het team ervaart een sterkere cohesie, ontspanning en een gezamenlijke focus.
Studiedagen en workshops
Tijdens studiedagen werkt het NIVOZ met jou aan een actuele vraag. Dat kan een vraag zijn van je team of van de hele school. Pedagogische waarden en vragen komen als vanzelf mee in onze aanpak.
Voor de invulling van studiedagen of workshops kun je denken aan:
- Pedagogische tact
- Pedagogisch leiderschap
- Schoolontwikkeling
- Breedvormend onderwijs
- Wereldgericht onderwijs
- Cultureel Responsief Lesgeven
- Reflecteren en vertragen
- Coaching op maar van Teams of indviduele docent of schoolleider
Coaching en begeleiding
Individuele coaching en begeleiding van schoolleiders, leraren en (deel)teams is bij het NIVOZ in goede handen. Vanuit duurzame verandering is onze begeleiding erop gericht om de pedagogische opdracht concreet te maken en te vertalen naar je dagelijks handelen in je praktijk.
Deelnemen en kosten? Maak gebruik van je eigen scholingsbudget!
Voor elke studiedag, workshop en coachingstraject maken we na een zorgvulige intake een offerte op maat.
Als leraar of docent kun je voor ‘professionalisering’ gebruikmaken van het jaarlijkse scholingsbudget. Dat bedrag ligt gemiddeld op 500 euro in primair onderwijs en is ongeveer 600 euro voor docenten in het voortgezet onderwijs). Voor een schoolleider ligt er 3000 euro klaar. Iedereen kan daar aanspraak op maken. De AOb heeft de afgelopen jaren afspraken gemaakt. Je leidinggevende of schoolbestuur zal je verder kunnen helpen.
Bekijk ook deze link: https://www.aob.nl/professionalisering/scholing-en-cao/
Vragen, kosten en interesse
Voor inhoudelijke vragen of interesse aangaande deze activiteiten kunt u contact opnemen met
- Martijn Verhagen, teamleider Opleidingen
[email protected] - 06-16461465 - of mail naar [email protected].
Kosten
Voor alle studiedagen, workshops en coachingvragen wordt een offerte op maat gemaakt.
Alle NIVOZ-opleidingswerkzaamheden zijn vrijgesteld van btw-heffing.
Delen: