Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz onderzoek & ontwikkeling

Publicaties

De NIVOZ-pijler Onderzoek & Ontwikkeling wil een bijdrage leveren aan de verbinding tussen wetenschap en praktijk, gericht op het sterken van het pedagogisch handelen van leraren, schoolleiders en andere betrokkenen. Dit doen we onder andere door het schrijven van artikelen en boeken, om zo bronnen toegankelijk te maken voor de praktijk.

Kernpublicaties

Vanuit de pijler Onderzoek & Ontwikkeling zijn de afgelopen jaren meer dan 100 kernpublicaties geschreven. Zij vormen het hart van ons aanbod. Deze artikelen hebben een meer verdiepend karakter en beslaan kernthema’s uit de onderwijspraktijk. Op het NIVOZ-platform vind je de kernpublicaties terug die zijn geschreven.

Pedagogiek als betrokken handelingswetenschap

In het voorjaar van 2021 kwam de bundel Pedagogiek als betrokken handelingswetenschap. Over de relatie tussen onderzoeken en handelen in het onderwijs uit. Onder redactie en samenstelling van Gert Biesta en Maartje Janssens.

Wereldgericht onderwijzen - Biesta in de praktijk 

In juli 2021 kwam het boek Wereldgericht onderwijzen - Biesta in de praktijk uit. De autuers Bram Eidhof, Maartje Janssens en Jelle Ris brengen met dit boek de dialoog op gang tussen de onderwijspraktijk en het werk van onderwijspedagoog Gert Biesta.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief