Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

15 februari Extern

Miniconferentie “Weten om nooit te vergeten”

Jaarlijks wordt in alle scholen aandacht besteed aan de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam. De miniconferentie "Weten om nooit te vergeten, onderwijs over de geschiedenis van de Jodenvervolging en de relatie met het heden" wordt gehouden naar aanleiding van het tienjarig bestaan van het Joods Kindermonument in Rotterdam. Aandacht voor de geschiedenis van de Jodenvervolging in relatie tot de ontwikkelingen in onze huidige samenleving is uiterst actueel.

De miniconferentie wordt gehouden op woensdag 15 februari van 14.00 - 17.00 uur in het gebouw van Scholengroep Driestar-Wartburg, locatie Guido de Brès, Smeetslandseweg 127, 3079 CR Rotterdam-IJsselmonde.

De conferentie wordt gehouden naar aanleiding van het tienjarig bestaan van het Joods Kindermonument in Rotterdam. Aandacht voor de geschiedenis van de Jodenvervolging in relatie tot de ontwikkelingen in onze huidige samenleving is uiterst actueel.

In het programma zijn diverse workshops waarin voor docenten van zowel basis- als voortgezet onderwijs vele praktische handreikingen worden geboden, hoe dit thema in de klas op diverse manieren kan worden uitgewerkt. Bijgaand vindt u het programma voor de middag. Wij vragen u om via bijgaande link  uzelf aan te melden en uw keuzes voor de workshops kenbaar te maken: aanmelden miniconferentie. (voor uiterlijk 10 februari)

Voor collega’s uit het basisonderwijs wordt ook speciale aandacht gegeven aan het project “Jij hoort in onze klas”, dat mede kan dienen als voorbereiding voor de viering van het tienjarig bestaan van het Joods Kindermonument. Die viering bij het monument vindt plaats op donderdag 13 april 2023. Mocht u daar met een of meerdere klassen van uw school aan deel willen nemen, dan kunt u dat ons laten weten via: [email protected]

Programma
Bekijk voor het volledige programma en de inhoud van de workshops deze pdf.

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief