Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

11 november Extern

Korczak Conferentie: "Democratie moet je doen"

Op zaterdag 11 november 2023 wordt de Korczak Conferentie gehouden in het Kinderrechtenhuis te
Leiden. Thema is: “Democratie moet je doen.” Democratie en de inbreng van kinderen waren vanzelfsprekend bij Janusz Korczak, maar zijn dat vaak niet in onze wereld. Democratie moet je leren door te DOEN, op school, in de jeugdzorg, thuis en niet te vergeten in de politiek.

Een dag vol inspiratie voor iedereen die samen met kinderen en jongeren vorm wil geven aan deze wereld. Het thema komt op vele manieren aan bod: Bijdragen van Jacques Vriens (auteur van ‘Groep acht aan de macht’), prof. dr. Micha de Winter (pedagoog), Save the Children (met het programma ‘Speaking Minds’), De Vreedzame School, dr. Joop Berding (pedagoog), Lars Westra (vice-voorzitter van het Kinderrechtencollectief), gesprekken met kinderburgemeesters en leden van kinderraden. Er is klezmermuziek van Klezbez, uitreiking van de Korczak Studenten Oorkonde en een heerlijke lunch!

Meld je aan via: [email protected]
Vermeld daarbij ‘Korczakdag 2023’, naam, adres en mailadres. Je ontvangt dan z.s.m. een toegangsbewijs en het definitieve programma. De toegang is gratis: er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, over te maken op NL86 INGB 0005 3115 50 t.n.v Janusz Korczak Stichting o.v.v. Korczakdag 2023. De dag is een initiatief van de Janusz Korczak Stichting en wordt mede mogelijk gemaakt door het Kinderrechtencollectief en de stichting Utopa.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief