Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

4 maart Extern

Interactieve lectorale rede Ingrid Paalman 'De stem van de lerende zichtbaar maken' - Zwolle

Wij nodigen u van harte uit voor de interactieve lectorale rede van Ingrid Paalman-Dijkenga en het lectoraat Goede Onderwijspraktijken op woensdag 4 maart a.s. met als titel: 'De stem van de lerende zichtbaar maken'.

Tijdens de lectorale rede deelt Ingrid de opdracht van het lectoraat met ons. Daarbij zal worden ingegaan op de persoon, de professional en de goede onderwijspraktijken van de lerende(n). Wie ben jij als leerkracht, als lerende? Wat kenmerkt je? Van waaruit handel je? En hoe handel je voor goed onderwijs? In deze openbare les is aandacht en ruimte voor de stem van de lerende in een veranderende wereld, waar leren door verbinding met de ander, sleutel is voor ontwikkeling.

Het lectoraat Goede Onderwijspraktijken doet onderzoek dat een bijdrage levert aan de stem van de lerende, persoonlijke professional waardoor diens kwaliteit van handelen groeit en verbetert in de lerende omgeving. Hieraan wil het lectoraat invulling geven door persoonlijk meesterschap van de leerkracht centraal te stellen, de stem van de lerende serieus te nemen en te erkennen dat iedere lerende leider is van zijn eigen leerproces. Dit leerproces vindt altijd plaats in een dynamische diverse maatschappij.

De lectorale rede wordt in beeld en verhaal ondersteund door Hjalmar Haagsman van De Betekenaar. Tijdens de bijeenkomst worden deelnemers uitgenodigd om ook actief aan de slag te gaan! Wij ontmoeten u graag op
4 maart a.s.

Programma
14.45 uur Inloop
15.00 uur Welkom door Wilfred de Vries, directeur van de Educatieve Academie
15.10 uur Beëdiging Ingrid Paalman-Dijkenga als lector door Dirk Wakker, voorzitter CvB
15.20 uur Interactieve rede door Ingrid Paalman
16.45 uur Vieren, drinks & bites

Aanmelden
Meld je aan via onderstaande link en graag vóór 28 februari a.s.

www.viaa.nl/stemvandelerende

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief