Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

23 september Extern

Hechten: een kwestie van verbinden en loslaten - Rotterdam

Naar aanleiding van de publicatie van het boek "Hechten. Menselijke emoties, relaties en ontwikkeling" nodigt de EUR wetenschappers, professionals en andere geïnteresseerden uit voor een avond waarop de laatste inzichten over hechting worden gedeeld en die als doel heeft de wetenschap en de praktijk te verbinden. Voor iedereen die in zijn dagelijks werk of dagelijks leven te maken heeft met hoe mensen met elkaar verbonden zijn, hoe we elkaar soms helemaal kwijtraken en hoe we dat weer kunnen herstellen.

Iedereen heeft behoefte aan warmte en verbondenheid. Tegelijkertijd is het voor veel mensen moeilijk om die verbondenheid te ervaren. Zo hebben sommige mensen veel ruzie met hun partner of met vrienden, terwijl anderen juist moeilijk vrienden maken en alleen oppervlakkig contact hebben met anderen. Hoe we relaties aangaan heeft te maken met de ervaringen die we van jongs af aan, als kind, meekrijgen. Die belangrijke vroege relaties worden ook wel ‘hechting’ genoemd.

Programma 

  • 19:15 - Inloop 
  • 19:30 - Opening
  • 19:45 - Keynote Prof. Dr. Rutger Engels, hoogleraar Ontwikkelingspsychopathologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 
  • 20:15 - Korte documentaire ‘Als je bij me weggaat’. 
  • 20:30 - Paneldiscussie met o.a. Brenda de Jong (IMH-consulent bij Moeders van Rotterdam), Florien Leenderts (GZ-psycholoog bij de Waag Rijnmond), Katharina Joosen (Gedragswetenschapper Pameijer binnen de wijkteams Rotterdam), Anne Tharner (Universitair docent, VU Amsterdam). 
  • 21:15 - Overhandiging eerste exemplaar boek. 
  • 21:30 - Borrel 

De opbrengsten van het boek gaan naar Stichting Het Vergeten Kind.

Aanmelden

Deelname aan deze avond is gratis. Aanmelden verplicht. Na aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging. Aanmelden kan via deze link.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief