Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Simone van Dijk

Coach, trainer, onderwijsadviseur, oud-leraar/-schoolleider, invaljuf

Simone van Dijk (1967) werkt als zelfstandig gevestigd coach, trainer en adviseur. Ze is auteur van twee boeken: Arrangeer samen-2015 / 4e druk en Meester in de klas- 2018 / 3e druk. Simone geeft naast haar werk als coach en trainer ook (gast)les(sen) aan de lerarenopleidingen van o.a. Inholland en aan post-hbo-opleidingen. Ook staat ze nog regelmatig als invaljuf voor de klas.

Simone werkte eerder als leerkracht op een Montessorischool in Amsterdam, als docent in het VO en als directeur op een school in een achterstandswijk in Amsterdam-oost. Ze was van 2002 tot 2016 verbonden als onderwijsadviseur en onderwijstrainer aan meerdere samenwerkingsverbanden en adviesbureau OOG onderwijs en jeugd.

'Onderwijs zit in een kramp: hoge uitvalcijfers, een nijpend lerarentekort, hoge werkdrukbeleving en het gevoel weinig ruimte te mogen nemen voor regie. Het is mijn missie het onderwijs uit die kramp te halen door bij te dragen aan een meer positief-kritische, onderzoekende grondhouding, meer plezier en meer vákmanschap in het onderwijs. Meer vakmanschap leidt immers tot meer zelfvertrouwen, meer regie, meer ontspanning en meer ruimte om te spelen met de materie. Daar varen de leerlingen in de klas, hun ouders en de onderwijsprofessionals zelf wel bij.'

www.simonetraint.nl

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief