Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Machtelijn Weijers

docent hbo, ecologische pedagogiek

Machtelijn Weijers is docent op het Instituut voor Ecologische Pedagogiek, aan de Hogeschool van Utrecht.

Zomer 2016 behaalde ik de master Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief aan het Instituut voor Ecologische Pedagogiek (Hogeschool Utrecht).
Het onderzoek waarmee ik afstudeerde is een narratief en arts-based onderzoek met als vraagstelling hoe mbo-studenten en docenten creatieve (kunst)vakken ervaren, waarmee ik onderzocht welke manieren van zijn en werken tijdens deze lessen bruikbaar zijn voor lessen in andere vakgebieden. Volwassenwording op school en de mogelijkheden die gevarieerd en creatief werken daarbij biedt, zijn thema's van dit onderzoek.
Daarnaast begeleidde ik voor de opleiding Pedagogische Werk van Aventus een project waarin ik samen met collega's meer gevarieerde, actieve en creatieve toetsvormen ontwikkelde.
Hier een artikel over mijn onderzoek: https://nivoz.nl/nl/nro/uitlokken-van-volwassenwording

Als docent bij het Instituut voor Ecologische Pedagogiek kan ik mijn ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethodes overbrengen op bachelorstudenten. Ik stimuleer bij de studenten graag de houding van nieuwsgierigheid, verwondering, het stellen van goede vragen, kunnen omgaan met diversiteit en complexiteit en een voortdurende reflectie op het eigen denken en handelen. Dit geldt ook voor andere vakgebieden en opdrachten waarbij ik studenten begeleid. Mijn manier van coachen is gericht op mogelijkheden, verantwoordelijkheid en kracht, daarnaast vraag ik een hoge kwaliteit en betrokkenheid van studenten.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief