Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Laurentien van Oranje

founder Missing Chapter Foundation


Missing Chapter Foundation (MCF) is in 2010 opgericht door Laurentien van Oranje om bij te dragen aan toekomstbestendige oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Wij stimuleren besluitvormers om de perspectieven van kinderen en jongeren mee te nemen in hun beslissingen nu. Daartoe initiëren en faciliteren we een gelijkwaardige en niet-vrijblijvende dialoog tussen besluitvormers, kinderen en jongeren. En we vragen aandacht voor de waarde van de denkkracht van kinderen en jongeren.

MCF werkt samen met meer dan 100 partners. Van onderwijsdeskundigen tot inspirerende Nederlanders, van scholen en bedrijven tot brancheverenigingen en overheidsinstanties.

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation (MCF). In 2011 gingen de eerste pilots met Raden van Kinderen van start dankzij 10 founding partners. In 2014 werd de Raad van Kinderen officieel gelanceerd, in samenwerking met Unicef Nederland en mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Sindsdien sluiten steeds meer organisaties en scholen zich aan bij deze vernieuwende beweging. De teller staat in januari 2018 op ongeveer 80 partners.

Naast de Raad van Kinderen heeft MCF nog enkele andere programma’s waarin kinderen een stem krijgen in besluitvorming. Kijk voor meer informatie op www.missingchapter.org

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief