Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Jeannette Nijkamp

hoofddocent Cultuur, Diversiteit en Participatie. Hogeschool Rotterdam

Jeannette Nijkamp is hoofddocent vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie aan de Hogeschool Rotterdam. Haar aandachtsgebied is de samenwerking tussen de creatieve sector en de zorg. Om deze samenwerking ook binnen de hogeschool een extra impuls te geven, is zij sinds 2016 ook verbonden aan Kenniscentrum Creating 010.

Jeannette is projectleider van het project 'Inclusieve podiumkunst voor artiesten met en zonder beperking'. Hierbinnen werken het lectoraat Disability Studies, Diversiteit in Participatie en Theater Babel Rotterdam samen aan een overdraagbare methodiek voor inclusief theater. Daarnaast doet zij onderzoek naar het gebruik van theater binnen het onderwijs van de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn (LGW). Hiervoor was zij projectleider van twee onderzoeksprojecten waarin een samenwerkingsrelatie is opgebouwd met de University of East London.

 Zij geeft onderzoeks- en schrijfvaardigheden in het minor-onderwijs, formuleert projectopdrachten voor studenten en begeleidt studenten bij hun afstudeeropdracht voor de LGW of bij hun minorproject. Verder heeft zij de minor Zorg Slimmer Beter opgezet.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief