Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Eva-Anne le Coultre

Vakdidacticus/ onderzoeker filosofie / projectleider Filosofie op het vmbo in Groningen

Eva-Anne Le Coultre (1976) werkt aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze publiceerde eerder Ik denk/Cogito, een inleiding in de filosofie. Opgegroeid als stadskind in Amsterdam-Noord, woont ze nu met haar gezin op het Groningse platteland.

Gespecialiseerd in filosofieonderwijs als docent en onderzoeker. Ervaring op het gebied van schrijven voor een groot publiek, lesgeven en lezingen geven. In te huren voor onderwijsfilosofisch advies 'Filosoof in de school' voor o.a.: beleidsadvies, meedenken over de rol van filosofie in het onderwijs, meedenken over onderwijsvisie.

Van Toukomst kreeg ik een subsidie om een pilot te starten rondom filosofie op het vmbo in de provincie Groningen. In 21/22 zijn Margot Ellenbroek en ik gestart met een PLG (professionele leergemeenschap) waarin we samen met filosofiedocenten en vmbo-docenten zijn gaan onderzoeken hoe filosofie er op het vmbo uit zou kunnen zien. In 22-23 wordt de pilot, een serie van 10 filosofie op twee vmbo scholen uitgevoerd (het Hogeland College in Winsum en Eems Delta in Appingedam) uitgevoerd.     

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief